Event i Göteborg

Göteborg är en stad som fullständigt myllrar av musik. Om det är vackra toner man är intresserad av är det lätt att finna ett evenemang nästan varje dag som erbjuder något som kommer falla just dig och ditt sällskap i smaken. Göteborg är en stor stad med många varierande kulturer och därför är chansen väldigt liten att man blir besviken.

Event i GöteborgWay Out West

Den största musikfestivalen i Sverige som sedan starten gått under namnet Way Out West, som refererar till Göteborgs placering på den svenska kartan, har sedan några år tillbaka anordnats i den i Göteborg centralt belägna Slottskogen. Det stora området är enkelt att ta sig till med antingen buss eller spårvagn och väl framme är det den absoluta musikeliten från runt om i världen som uppträder på de tre scenerna Flamingo, Azalea och Linné. Bland de artister som uppträtt under årens lopp hittar man storheter som Prince, Kraftwerk, Eryka Badu och hemmafavoriten Håkan Hellström. Du hittar Way Out Wests egna sida här.

Det som brukar uppskattas mest, bortsett från musiken, är att denna festival erbjuder sina besökare vanliga toaletter till skillnad från andra som brukar förse musikälskarna med den mindre uppskattade bajamajan.

Kulturkalaset

Om plånboken gapar tomt men suget efter musik är stort är Kulturkalaset något som kommer falla dig på läppen. Grunden till dagens Kulturkalas startades redan 1995 och sedan dess, men undantag för 2006, har man som göteborgare eller besökare i staden erbjudits musik och annan kultur helt utan kostnad. Med tanke på att det är skattebetalarna som i slutändan står för detta kalas finns inte möjligheten att locka de allra största och dyraste artisterna men delar ur den svenska eliten kan ses runt om i Göteborg när det är dags för kalas. Du hittar Kulturkalasets sida här.

Hammarkullekarnevalen

Hammarkullekarnevalen är som namnet antyder en karneval som hålls årligen under tre dagar den sista helgen i maj i stadsdelen Hammarkullen i nordöstra Göteborg. Ursprunget till denna folkfest sträcker sig ända bak till 1974 då det kommit många invandrare från Sydamerika som älskade denna form av kulturyttring. Denna folkfest började med musik och sång men har idag utvecklats till ett större evenemang med andra former av kultur och karuseller för barnen.

Eventbyrå i Göteborg

Är du själv intresserad att anordna ett event i Göteborg, framförallt om det är ett företagsevent, har vi hittat en eventbyrå som heter Ocean Group som är riktigt bra. Företaget har över 10 års erfarenhet av arbete med event och konferenser. Ocean Group har ett personligt engagemang och har goda kunskaper om vad som behövs för att göra ert event lyckat.

 

This entry was posted in Nyheter.