Film: Super Mario Bros

Året var 1993 då filmen om Super Mario Bros kom, den baserades på det omåttligt populära spelet med bröderna och ficka kanske inte den framgång som filmen förtjänade. Spelet blev betydligt mer populär än vad filmen blev. Filmen när den kom hade åldersgräns på 11 år.

Handlingen utspelar sig på Brooklyn’s gator och ett gäng unga flickor försvinner. En forskare vid namn Daisy ber bröderna Mario och Luigi som är rörmokare om hjälp. Då Daisy forskar om dinosaurier så behöver hon hjälp då några av hennes platser som blivit utgrävt för dinosaurie forskningen fylls med vatten hela tiden. Daisy försvinner och Mario och Luigi tar upp jakten på de som kidnappat henne.

De hamnar i en helt annan värld och jakten på förövarna sker i denna parallellvärld som utgörs av dinosaurier. Dinohattan som världen kallas har stora problem med vattenbrist och annat. Koopa som härskar i världen är en grym person och gör allt i sin makt att regera både i Dinohattan och den verkliga världen. Dasiy som visar sig spela en stor roll i denna dimension och vara prinsessan som kan rädda hela världen från Koopa, tillsammans med Mario och Luigi så blir det en intensiv jakt och ett försök att rädda världen.

Trots att det är en så pass gammal film så kan den passa att visa på ett kalas för de barn som vill ha ett Super Mario kalas. Den är både spännande och rolig på en och samma gång så den passar utmärkt för barn i den yngre kategorin.

This entry was posted in Film.