Golffilmer

I Sverige har golfen under de senaste 10-20 åren vuxit från en angelägenhet för främst överklassen till en riktig folksport. Totalt har de svenska golfklubbarna närmare en halv miljon aktiva medlemmar, det innebär att mer än fem procent av svenskarna spelar golf.

Det finns sammanlagt ungefär 500 golfbanor runt om i Sverige. Flest banor finns i området kring Stockholm samt i södra Sverige. Den golfbanetätaste regionen i landet är nordvästra Skåne med över 30 banor i trakterna runt Helsingborg och Ängelholm, vilket gör området till det näst golbanetätaste i världen. Endast Florida är mer rik på golfbanor. Är du sugen att börja spela golf så kan du läsa mer på Golf.se om vad som krävs och hur du går tillväga. Bra utrustning till rätt pris kan du sedan hitta hos Länna Sport som har all utrustning du behöver för att en dag slå en hole in one!

Vintertid så finns det möjligheten att åka utomlands och spela golf. Det finns många bra golfbanor utomlands. Se till att skaffa dig bra utrustning som gör att du kan spela din bästa golf någonsin när du åker iväg på en golfresa någonstans. Här kan du ta dig en titt på vilka alternativ som finns och vilka länder som du kan besöka för att spela golf.

Populära golffilmer

Genom åren har det även spelats in en rad populära filmer som kretsar kring just golf. Vi ger er tre förslag på filmer på temat golf. Ni kanske redan sett dessa men vi tycker de är så pass bra att de går att se en gång till om man har intresset för golf och film.

Den ofrivillige golfaren

Den mest kända svenska golffilmen är såklart Den ofrivillige golfaren från 1991 med Lasse Åberg i huvudrollen. Filmen är den fjärde i ordningen om den tafatte Stig-Helmer, vilken blir utmanad av finansmannen Bruno Anderhage på en golfrunda med en veckas varsel.

Efter det inleds en veckas hårdträning i Skottland för Stig-Helmer under ledning av det gamla golfproffset Roderick McDougall. Med under hela resan finns så klart Stig-Helmers ständige vapendragare, norrmannen Ole, som spelas av Jon Skolmen.

Happy Gilmour

En av de mest berömda golffilmerna internationellt sett, och av många också ansedd som den bästa, är Happy Gilmour från 1996 med Adam Sandler i huvudrollen. Filmen handlar om hockeyspelaren Happy Gilmour, spelad av Sandler, som efter en misslyckad hockeykarriär istället börjar spela golf och upptäcker att han kan slå riktigt, riktigt långa slag.

Efter att ha tränats av ett gammalt golfproffs lyckas han till slut ta sig in på den amerikanska proffstouren, där de riktigt stora pengarna finns. Pengar han behöver för att köpa tillbaka sin farmors hus som Skattemyndigheten lagt beslag på genom utmätning.

Tin Cup

En annan golffilm som även den släpptes just år 1996 är den romantiska komedin Tin Cup med Kevin Costner och Rene Russo i huvudrollerna. I filmen följer vi det före detta golfproffset Roy ”Tin Cup” McAvoy (Costner), vilken äger en driving range i West Texas, där han efter att gett den vackra Dr Molly Griswold (Russo) en golflektion bestämmer sig för att försöka sig på att kvala in till den prestigefyllda tävlingen US Open för att vinna Mollys hjärta.

This entry was posted in Nyheter.