Netflix

Netflix är idag en av de riktigt stora aktörerna när det kommer till att erbjuda streamingtjänst för filmer och serier direkt över din internetuppkoppling. Det nya formatet att konsumera har på många sätt vänt upp och ner på branschen, men även lyckats balansera produkt och pris på ett sådant sätt, att man till viss del fått bukt med nedladdarna. Det är helt enkelt smidigt att kunna välja var och när du vill se på nånting och inte tvingas till att följa tidigare utsatta tider.

Netflix står idag som en av pionjärerna på dagens streamingmarknad som numera börjat ersätta det gamla och på många sätt föråldrade TV-utbudet. Tjänsten som erbjuds är väldigt användarvänlig, med förslag på olika serier och filmer baserat på vad du tidigare tittat på och håller till och med koll på vart du befinner dig i ditt tittande, om du avslutar mitt i och senare återkommer.

Netflix

Netflix fungerar lika bra till din TV (med förutsättning att det är en smart-TV eller att du har utrustning som krävs, till exempel en Apple TV), dator, som surfplatta, vilket gör det exemplariskt som underhållning när du befinner dig på resande fot, så länge du har laddade batterier eller tillgång till något form av strömförsörjning.

Vi på Filmidyll vill slå ett slag för Netflix och liknande tjänster, eftersom vi tror att de på sikt kan komma att rädda en bransch som till viss del varit i kris under de senaste åren. Missförstå oss rätt. Det är inte så att branschen gått på knäna, men det har självklart varit och är än idag problematiskt med den alltmer utbredda nerladdningen som äter upp en stor del av företagens vinster.

Det går såklart att diskutera om rätt och fel med nedladdning, men det är inte det ställningstagandet vi är ute efter, endast att filmbolagen även fortsättningsvis ser ett värde i att producera bra film, som vi alla kan njuta utav.