Rockfilmer

Genom åren har det gjorts ett antal filmer på temat rock, vilka ofta går ut på att skildra rockbranschen och allt runt omkring denna.

Den mest kända rockfilmen som kommit på senare år är Rock Of Ages, vilken hade premiär förra året. Filmen utspelar sig under slutet av 1980-talet och handlar om Oklahoma-tjejen Sherrie Christian, spelad av Julianne Hough, som reser till rockens dåvarande mecka Los Angeles i Kalifornien i hopp om att bli en berömd sångerska. Det ska dock visa sig vara svårare än vad hon någonsin kunnat ana.

Filmen innehåller mycket musik och en rad kända låtar från klassiska 80-talsband som Def Leppard, Whitesnake, Journey, Twisted Sister, REO Speedwagon och Scorpions, vilka sjungs av skådespelarna själva. Riktiga härliga gamla klassiska band helt klart, och visst längtar man tillbaka till 80-talet och dess klädstil när man ser filmen! Idag är bandmerchandise- och rockmodet inte riktigt lika stort som tidigare men det lever fortfarande. Det finns en del shoppar som fortfarande är relativt specificerade gällande detta. En jag själv brukar vända mig till när garderoben måste fyllas på är till Dunken.se. Där hittar man en massa rockiga kläder.

I filmen medverkar en rad kända skådespelarna som Tom Cruise, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin samt svenska Malin Åkerman.

En annan rockfilm, som hade premiär år 2001, är Rockstar med Mark Wahlberg i huvudrollen som den unge Chris ”Izzy” Cole, vilken drömmer om att en dag bli en stor rockstjärna likt sin idol Bobby Beers som är frontman i bandet Steel Dragon. Efter att Beers får sparken från bandet, blir ”Izzy” uppringd av bandets gitarrist som erbjuder honom att komma och provsjunga för positionen som ny sångare i bandet. Först tror ”Izzy” att det hela är ett skämt, men snart fattar han att det faktiskt är på riktigt.

Efter endast ett par låtar blir han erbjuden att bli ny sångare i Steel Dragon på stående fot, ett erbjudande han givetvis tackar ja till. Nu väntar ett helt nytt liv, vitt skilt från det liv ”Izzy” levde innan där han på dagarna arbetade som kontorsassistent samtidigt som han bodde hemma hos sina föräldrar.

Förutom Wahlberg ser vi i övriga roller bland andra Jennifer Aniston som dennes flickvän samt de prominenta musikerna Zakk Wylde och Jason Bonham, vilka är gitarrist respektive trummis i Steel Dragon.

This entry was posted in Nyheter.